نکات حیرت انگیز در خرید روغن موتور بی ام – قسمت چهارم

راهنمای جامع انتخاب روغن موتور بی ام و – قسمت چهارم

در قسمت قبلی مقاله جامع انتخاب روغن موتور مناسب بی ام ( قسمت 3 ) ، در هیولا آلمان مرکز تخصصی تعمیرات بی ام و و پورشه در تهران ، تا انتهای شاخص API روغن موتور ، مطالب مهم را ذکر کردیم ، با ما همراه باشید تا این مطلب را بیشتر باز کنیم .

خاطرمون هست در ابتدای فعالیت در ایران برخی از تعمیرکاران خودرو و مراکز تعمیرگاهی بنز و بی ام و و پورشه ، ائودی که با ان ها نشست داشتیم زمانی که از ان ها از سطح کیفی روغن هایی که برای بی ام و یا پورشه استفاده میکردن میپرسیدیم ، هیچ اطلاعی از این سطح کیفی یا علائم درج شده بر روی جلد روغن موتور نداشتن و بیشتر بر حسب تجربه یا رندی ماموران فروش شرکت های پخش که به درب تعمیرگاه ان ها مراجعه و سعی میکردن جوجه را رنگ و بجای قناری بفروشن این روغن ها را خریداری و سپس درون خودروی مشتری خود میریختن ، البته الانم بعید میدونم خود نمایندگی پرشیا خودرو یا نمایندگی پورشه یا تعمیرگاه های پورشه و نمایندگی بنز از این مسایل اطلاع داشته باشد ، ولی بازم باید زنگ زد پرسید !

درشکل زیر میتوانید یک تفاوت ریزازسطح کیفی روغن SN-SP-SN PLUS را مشاهده کنید :

در عکس زیر نیز میتوانید به صورت خلاصه وار به استاندارد API که در قسمت قبلی این مقاله کامل به ان پرداختیم نیز مشاهده فرمایید :

شاخص ACEA

این استاندارد به معنای انجمن خودروسازان اروپا است، برای اینکه بدانید آیا روغن موتور انتخابی شما این استاندارد را دارد یا خیر، می‌توانید به برچسب آن نگاهی بیندازید. اگر روغن موتوری این استاندارد را داشته باشد، روی برچسب آن نماد ACEA نوشته خواهد شد. در کنار این نماد از حروف A تا E و از اعداد 1 تا 8 نیز استفاده می‌شود.

بهتر است بدانید حرف A را برای خودروهای بنزینی، حرف B را برای خودروهای دیزلی سبک، حرف C را برای خودورهای بنزینی و دیزلی سازگار با مبدل کاتالیست و حرف E را برای خودورهای دیزلی سنگین به کار می‎برند.

ما در ایران بیشتر از استاندارد API استفاده میکنیم به همین جهت زیاد در مورد شاخص ACEA صحبت نمیکنم چون باز کردن این مبحث ممکنه باعث خسته شدن شما شود .

خوب با توجه به مطالب بالا چطور سطح کیفی روغن را متوجه شویم ( به عکس زیر دقت کنید ) این روغن موتور سطح کیفی SN است که سطح کیفی SM-SL را نیز پوشش میدهد

مورد سوم انتخاب روغن موتور مناسب پورشه : ویسکوزیته

به میزان مقاوت مایعات در برابر جاری شدن، ویسکوزیته (Viscosity) یا گرانروی گفته می‌شود، میزان ویسکوزیته به غلیظ بودن یا رقیق بودن مایعات بستگی دارد. هرچه یک مایع غلیظ‌تر باشد، ویسکوزیته آن بالاتر است و رقیق بودن مایعات به معنای میزان ویسکوزیته کم آن است.

برای اینکه روغنی خوب کار کند باید ویسکوزیته مناسبی داشته باشد. در رتبه‌بندی SAE، برای نشان دادن درجه ویسکوزیته از یک سری اعداد استفاده می‌کنند که در ادامه به توضیح آن‌ها خواهیم پرداخت.

سینگل گرید

همان ‌طور که گفتیم بر روی برچسب روغن موتورها اعدادی نوشته می‌شود، حال اگر عدد نوشته شده بر روی برچسب روغن، تنها یک عدد باشد، به معنای این است که روغن موردنظر تنها در هوای سرد و یا گرم مورد آزمایش قرار گرفته و ویسکوزیته چهار فصلی ندارد. به این صورت که اگر رقم نوشته شده بین 0 تا 25 باشد، فقط در هوای سرد و اگر بین 30 تا 60 باشد، تنها در دمای جوش موتور، آزمایش شده است؛ بنابراین می‌توان گفت روغن های موتور سینگل گرید، تنها مخصوص یک نوع شرایط آب‌وهوایی هستند و نمی‌توان آن‌ها را برای هر چهار فصل مورد استفاده قرار داد.

مولتی گرید

می‌توان گفت که بیشتر روغن موتورهایی که امروزه تولید می‌شوند، مولتی گرید هستند. روغن‌های مولتی گرید با استفاده از یک سری از افزودنی‌های پلیمری ساخته می‌شوند و برای هر چهار فصل مناسب هستند. در این نوع از روغن‌ها، از دو عدد و یک حرف W استفاده می‌کنند (برای مثال 5W-30حرف W در این عبارت، اولین حرف از کلمه Winter به معنای زمستان است. عددی که در کنار W قرار دارد، ویسکوزیته روغن را در دماهای سرد نشان می‌دهد و عدد بعدی نشان‌دهنده ویسکوزیته روغن در بالاترین دمای موتور (100 درجه سانتی‌گراد، یا 212 درجه فارنهایت) است. به عنوان مثال اگر بر روی برچسب روغن خودرو عدد 5W-30 نوشته شده باشد، به این معناست که درجه ویسکوزیته این روغن در فصول گرم 30 و در فصول سرد 5 خواهد بود.

هرچقدر عدد قبل از حرف W کوچک‌تر باشد، روغن موتور در هوای سرد عملکرد بهتری دارد ، در عین حال، در دماهای پایین، روغن موتور باید در برابر غلیظ شدن زیاد مقاوم باشد تا بتواند به درستی به تمام قسمت‌های متحرک موتور شما برسد. غلظت بیش از حد نیز می‌تواند راه اندازی موتور را دشوارتر کند که باعث کاهش مصرف سوخت می‌شود. اگر روغن بیش از حد غلیظ باشد، موتور به انرژی بیشتری برای چرخاندن میل لنگ نیاز دارد که تا حدی در حمام روغن غوطه‌ور شده است.

با توجه به مطالب بیان شده ما در فوق ما مرکز بی ام و هیولا آلمان و طبق لایسنس نمایندگی پورشه روغن موتور 0-40 را از نظر سطح گرانروی استفاده میکنیم   این قسمت نیز به پایان رسید برای مطالعه قسمت بعدی با ما همراه باشید .

5/5 - (1 امتیاز)

1 دیدگاه دربارهٔ «نکات حیرت انگیز در خرید روغن موتور بی ام – قسمت چهارم»

  1. بازتاب: راهنمای جامع صوتی انتخاب روغن موتور بی ام و در ایران– قسمت سوم

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *